. تهيه مواد اوليه
تهيه مواد اوليه اعم از ابريشم (پودرو پودزير چله) و رنگزاها و غيره زير نظر كارشناسان مجرب صورت ميگيرد.ابريشم خريداري شده جهت شستشو به ابريشم شويي ارسال گرديده و بعد از چندين نوبت شستشو با مواد مختلف و جداسازي و ناخالصيها، ابريشم آماده شده جهت رنگرزي به كارگاه رنگرزي ارسال ميگردد.
2. رنگرزي
در اين مرحله به وسيله رنگزاهاي طبيعي اعم از گياهي و حيواني رنگهاي رنگرزي ابريشم هابه رنگهاي مختلف تبديل مي نمايد تا در كنار هم و با سر انگشتان هنرمن قاليبافان باغ هزار رنگ را به تماشا بگذارند .به دو روش این مرحله انجام می شود: دندانه دادن و رنگرزی گیاهی.
۳. رنگــزا
به منظور افزايش ثبات شستشويي و ثبات نوري رنگزا بر روي ابريشم استفاده ميشود. ساليانه مقدار ۱۵ تن در واحد رنگرزي الياف كارگاه در شيدهاي رنگي مختلف رنگرزي ميگردد كه لازم به توضيح است سيستم رنگرزي به صورت سنتي و از مواد رنگي گياهي در همه امور استفاده ميشود كه باعث زيبايي كار در قالي مي شود.
۴. طراحــي
با توجه به سفارش مشتريان و طرح هاي جديد و منحصر به فرد شركت ابعاد ـ رنگ زمينه ـ نوع نقشه طراحي آغاز ميشود كه پس از محاسبه حاشيهها و ترنج قالي را طراحي مينمايد. كه به آن سياه قلم گفته ميشود. پس از تكميل طرح , مرحله رنگآميزي آغاز و بعد از آن كار نقطه گذاري شروع ميشود. و بعد كار صحافي و تخته زني نقشه و شماره دستگاه قالي پشت نقشه نوشته ميشود قابل ذكر مي باشد كه طرح ها كاملا منحصر به فرد بوده و هيچ نمونه اي از طرح ها در بازار موجود نمي باشد و اين كار باعث متمايز كردن كار اين شركت شده است.
۵. بافندگــي
طولانيترين و سختترين مرحله بافندگي است كه شامل دونوع مي باشد :دست بافت و قلاب بافت
انگشتان هنرمند قالي بافان ايران زمين، هنر ايرانيان را در تاريخ به نمايش گذاشته است.
6. پرداخت
اين بخش شامل پرداخت و گره زني مي باشد كارگاه داراي سه دستگاه پرداختزني برقي براي قالي هاي ضخيم و ۱۰ تيغ قالي زني دستي حرفه اي قالي مي باشد.
۷. کز دهــي
اين بخش با شعله آتش پشت قالي را كز مي دهد تا ريشه هايي كه به صورت پرز شده از بين برود.
۸. قاليشويي
اين بخش شامل شستشوي فرش و خشك كردن مي باشد كه در بخش شستشو از مواد شستشويي استفاده مي نمايند كه خواص اسيدي نداشته باشد زيرا مواد اسيدي باعث مي شود قالي زودتر فرسوده گردد و اين امر در شستشو رعايت شده و بعد ازشستشو به قسمت آبگيري و خشكشويي رفته.
فرش ایرانی افتخار ایرانی
” فرش ایرانی یعنی بوی گردو و انار جوشیده، فرش ایرانی یعنی باریکه نوری از پنجره چوبی و طرحی زیبا از میراثی کهن، فرش ايرانى يعنى دسترنج ضعيفان، طرحى زيبا از فرهنگ و طبيعت ايران، حفظ ميراث و افتخار ملى، گره هايى كه با دست هاى هنرمند بافنده زده مى شود، فرش ايرانى گوشه اى از هنر ايرانيان است و هنر نزد ايرانيان است و بس. “
منبع:خبرگزاری تی نیوز
با استفاده از مواد پیشنهادی زیر دیگر نگران تمیز کردن لکهها یا مواد ریخته شده روی فرش نباشید. 1- کمتر چیزیست که نتوان با جوششیرین و سرکه تمیز کرد. خوشبختانه لکههای فرش هم از این امر مستثنی نیستند. برای تمیز کردن فرش فقط کافیست پودر جوششیرین را روی لکه فرش بریزید و سرکه سفید را اضافه […] ...
مدیرعامل اتحادیه مرکزی فرش دستباف روستایی ایران با تأکید بر اینکه ۲۸۵ تعاونی فرش روستایی ملی در کشور داریم، گفت: فرش مکمل کشاورزی و دامپروری در روستاها به شمار می رود. به گزارش خبرگزاری تسنیم ازتویسرکان ، محمد بهاروند عصر امروز با بیان اینکه تویسرکان توان بالایی در تولید فرش دارد، اظهار داشت: ایجاد تجدید […] ...
المپیاد مقدماتی فرش دستباف در دو سطح دانشجویی و دانش آموزی در تاریخ 7 بهمن ماه سال جاری در محل مرکز علمی کاربردی فنی وحرفه ای هتلداری شهرستان ساری برگزار می شود. غلامرضا آقا گل زاده در گفتوگو با خبرنگارمازند اصناف از برگزاری المپیاد مقدماتی فرش دستباف مازندران در دو سطح دانشجویی و دانش آموزی خبر داد. […] ...
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ میرعلی رحیمیزاد در جریان بازدید از روند طرحهای توسعهای شهرستان گرمی اظهار کرد: ما در شهرستان گرمی در دو بخش کشاورزی و گردشگری بیشترین اهتمام را در جذب سرمایهگذاران انجام میدهیم تا با توجه به برجستگیهایی که در این دو حوزه وجود دارد بتوانیم زمینه ایجاد […] ...
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پشتیبانی پاک مهر در وبسایت منتشر خواهد شد.